Stop inselatoriei Saralex

Saralex in Timis

Posted in Din presa by stopsaralex on February 18, 2009

Sursa; adevarul

Cu ţeapa la psihiatru

  • Data: 12 feb 2009

Autorităţile caută un terapeut ca să certifice publicitatea înşelătoare de la casele de schimb. Prefectul de Timiş caută un procuror curajos care să înceapă urmărirea penală împotriva ţeparilor.

Casele de schimb valutar din centrul Timişoarei, care afişează cursuri duble de schimb a valutei şi păcălesc zeci de persoane, sunt date pe mâna psiho-terapeuţilor. „Am convocat Poliţia, Protecţia Consumatorului şi Garda Financiară. Singura soluţie legală este să găsim un psiholog care să constate că sumele înscrise pe panourile stradale reprezintă publicitate înşelătoare. 

În baza raportului pSihologic, Protecţia Consumatorului poate să închidă firmele”, a declarat prefectul Ovidiu Drăgănescu. Demnitarul speră să găsească un procuror care să înceapă urmărirea penală împotriva patronilor caselor de schimb valutar care păcălesc oamenii. „În Oradea s-a mers cu mascaţii peste casele de schimb valutar. Procurorii de acolo au muncit. În Timiş, până acum, nu s-a găsit niciun procuror curajos. Aşteptăm să apară unul”, a mai spus prefectul. 

La Poliţia Timiş există 26 de plângeri penale pentru înşelăciune împotriva caselor de schimb valutar, însă în niciun caz nu a fost începută urmărirea penală. „Uneori se depun două sau trei plângeri pe zi. Este vorba despre firma Saralex”, spune inspectorul Sergiu Rus, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.  „Această firma a deschis recent al cincilea punct de lucru în Piaţa Iozefin din Timişoara şi deja există plângeri”, a mai spus prefectul.  Firma are sediul central la Bucureşti, 48 de sedii secundare în toată ţara şi o cifră de afaceri de 6,8 milioane de lei. Însă nu are nici un număr de telefon declarat la Registrul Comerţului, unde pot fi contactaţi patronii. 

Aproximativ 50 de plângeri au fost depuse, anul trecut, împotriva Saralex la Protecţia Consumatorului Timiş. Inspectorii au făcut controale, dar nu doresc să păteze reputaţia firmei. „Nu vă putem comunica adresa sediului central şi sancţiuniile aplicate”, spune Oana Jichici, inspector la Protecţia Consumatorilor.

Şi alţii înşeală la fel

Alte cinci plângeri au fost depuse, anul trecut, împotriva caselor de schimb din Timişoara care aparţin firmei Comtours Exchange. Societatea şi-a declarat sediul central pe strada Goethe, din centrul Timişoarei, potrivit datelor existente la Registrul Comerţului. 

La telefoanele firmei nu răspunde nimeni, iar la adresa declarată autorităţilor nu există nimic.  Comtours Exchange are doi administratori şi patru asociaţi, toţi de origine bulgară, potrivit Registrului Comerţului. 
Saralex şi Comtours Exchange au fost amendate, împreună, cu doar 6.000 de lei, de Protecţia Consumatorului, în urma celor 55 de plângeri depuse anul trecut de oamenIi care susţin că au fost înşelaţi cu mii de euro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: