Stop inselatoriei Saralex

Escrocheriile de la casele de schimb valutar

Posted in Uncategorized by stopsaralex on February 20, 2009

sursa romanialibera.com
Escrocheriile de la casele de schimb valutar (2) , de Editor Acum

(Material propus pentru publicare la data de: 7-08-2006)din partea lui Damian Popescu si a Cristinei Nedelea

Stimata Redactie,

Doresc sa va semnalez o situatie intrata deja in cotidian: excrocheriile de la casele de schimb valutar dublate de indolenta ANPC.
Cazul pe care doresc sa vi-l semnalez esta copia la indigo a altor zeci de cazuri din tara redate si in presa scrisa. Numele patronului Podgoreanu va este deja cunoscut. Dar sa detaliez situatia:
Astazi 07.08.2006, ora 15:40 avand nevoie sa schimb suma de 1665 Euro am apelat la serviciile casei de schimb valutar SARALEX GRUP S.R.L. din Cluj-Napoca, B-dul 21 dec. 89, Nr. 3/2. Am fost indus in eroare de anuntul de pe panoul din strada care indica un curs de 34900 ROL la 1 Euro. La intrarea in ghiseu se afla un cetatean revoltat care exclama “Hotilor!!!”. Devenit suspicios si cunoscand excrocheriile care sau la baza unor
tranzactii valutare, am intrebat-o de cateva ori pe casiera daca se percepe comision. Mi s-a spus ca nu. Am intrebat-o daca cursul de schimb este intr-adevar 34900 ROL /Euro. Mi s-a raspuns ca da. Atunci am cerut sa schimb 1665 Euro. Cand mi s-a dat chitanta am observat ca in loc de 58108500 ROL am primit 50110000 ROL. Am cerut explicatii pentru diferenta de bani si mi s-a
explicat ca 34900 este cursul pentru cecuri de calatorie nu pentru schimb valutar. Am cerut anularea tranzactiei, lucru pe care casiera l-a refuzat negand ca ne-a oferit informatii false.
La ora 16:30 am ajuns la OJPC Cluj unde am relatat intreaga situatie. Raspunsul pe care o “doamna” a binevoit sa ni-l dea a fost “sa va fie de bine”. La aflarea meseriei noastre (medici) si la intrebarea legata de rostul acestei organizatii care traieste pe impozitele nostre ni s-a replicat sec ceva de genul: “voi doctorii nu va uitati la pacienti fara sa ii jumuliti de bani si asa meritati sa se poarte lumea cu voi”. Mentionam ca suntem medici rezidenti si paguba constituie valoarea salariului nostru pe o luna. Nervosi am ajuns la discutii contodente presarate cu amenintarea ca am inregistrat totul si o sa trimitem fisierele la Bucuresti la sediul central. Din motive tehnice nu am reusit sa inregistram aceasta discutie,
dar amenintarile au avut ca efect calmarea tonului si disponibilitatea de a ne asculta. Am completat o fisa de reclamatie si ni s-a cerut sa aducem cateva poze cu afisele respectivului srl.
Insotit de cativa prieteni ne-am intors la casa de schimb valutar sa facem fotografii si sa cerem nr. de telefon al patronului. Prietena noastra, facand pe potentialul cumparator a solicitat in mod repetat cursul de schimb la valuta cash iar casiera a evitat sa ii raspunda. Dupa ce si-a dat seama ca face parte din grupul nostru a dat raspunsul “corect” (1 euro=30100 ROL). La insistentele nostre de a anula tranzactia ni s-a spus sa luam legatura cu patronul – dl. Podgoreanu. Ne-au trebuit inca 15 minute sa o convingem sa ne dea nr. de tel. al acestuia: 0788-498447.
Ne-am intors la OJPC cu fotografiile care “nu au aratat o incalcare flagranta a legii, doar o usoara neconcordanta cu modelul de afise impus de OJPC” din partea respectivului srl dar problema “va fi analizata cu toata seriozitatea”.
Am incercat sa luam legatura cu patronul care a sustinut ca “sistemul informatic nu permite anularea unei tranzactii” dar “ne putem intelege pe jumatatea sumei” cu care am fost pagubiti, lucru pe care l-am refuzat.
O simpla documentare pe internet ne arata cazuri similare petrecute in toata tara avand ca element comun numele unui “om afaceri bucurestean”: Alexandru Podgoreanu, care consideram ca este sigur aceeasi persoana.
http://www.gds.ro/Ancheta/2005-08-31
http://www.gds.ro/comentarii/articole/2005-09-06/39879
http://www.ziuadecj.ro/modules.php?name=News&file=article&sid=908
http://www.gds.ro/Actualitate/2006-04-12
http://www.hotnews.ro/pp_articol_5483-Lacat-pe-Allrom.htm
http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=1680
Nu are sens sa punem toate linkurile date de google referitoare la numele firmelor sau numele patronului. Interesanta este cautarea pe site-ul ANPC-ului. Desi ni s-a spus ca activitatea respectivului srl a mai fost suspendata in urma reclamatiilor, daca folosim motorul de cautare al
site-ului http://www.anpc.ro, nu obtinem nici un rezultat la urmatoarele cuvinte cheie: Podgoreanu, SARALEX, ALLROM. In schimb la firme despre care stim ca
au avut reclamatii la OJPC am gasit referiri pe acest site. Asta sa denote “interesul” pe care il acorda OJPC CLUJ si ANPC acestui tip de inselaciuni ?
Stiind ca presa are mijloace de investigatii si instrumente de sensibilizare a opiniei publice, in definitiv fiind a cincea putere in stat care cateodata tine loc de justitie, va rugam sa alocati un pic de timp acestei probleme destul de frecventa in randul populatiei. Poate asa OJPC-urile vor depasi faza de simulare a apararii intereselor clientului si vor lua unele masuri pentru corijarea acestor situatii (amenzi consistente,
ridicarea avizelor de functionare, demersuri pentru recuperarea prejudiciilor).
In incheiere va oferim datele de identificare ale firmei: S.C SARALEX GRUP SRL, Intr. Ulmeni 5-7 BUCURESTI, numar de inmatriculare la Registrul Comertului: J40/16184/2004, Cod unic de identificare: 16828922 iar numele casierei (trecut pe bon) este Geanta Elena. Aceasta persoana este citata pe unul din linkurile de mai sus ca fosta casiera la o casa din Craiova a respectivului patron si “detasata” in alt oras.

Cu consideratie:
Damian Popescu
Cristina Nedelea
Tel 0721-225583 sau 0723-690169

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: