Stop inselatoriei Saralex

Sigiliu pe casele de schimb Saralex

Posted in Uncategorized by stopsaralex on February 20, 2009

Sigiliu pe casele de schimb Saralex
Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) au închis ieri două case de schimb valutar din Cluj-Napoca, ambele aparţinând companiei Saralex Group. Societatea este acuzată că ar fi înşelat 23 de persoane, cu câteva zeci de mii de euro. Patronul Saralex susţine că OJPC a comis un abuz.

Inspectorii OJPC Cluj, împreună cu directorul Mircea Avram, au sigilat ieri sediile caselor de schimb valutar ale companiei, aflate pe strada Bolyai şi Bulevardul 21 Decembrie. La cele două sedii nu se afla nimeni, pe uşă fiind afişat “concediu de odihnă”, între 14 şi 30 iulie. “Justiţia ne-a dat dreptate şi putem, în sfârşit, să închidem aceste unităţi care au adus mari prejudicii consumatorilor clujeni”, a declarat Avram.

Potrivit acestuia, compania a înşelat 23 de persoane, cu sume între 2.000 şi 11.000 de euro, prin publicitate mincinoasă, comisioane ascunse şi alte metode.

“I-am amendat anul trecut şi i-am închis, dar au făcut contestaţie şi au obţinut suspendarea măsurii de închidere. Au spus că vor restitui banii persoanelor prejudiciate, dar nu au făcut acest lucru decât parţial”, a spus Avram.

Plângere penală

Directorul OJPC Cluj a menţionat că, după prima închidere a celor două case de schimb valutar, în octombrie 2006, reprezentanţii Saralex au rupt sigiliile.

“Am făcut plângere penală împotriva lor”, a precizat Avram. Cele două case de schimb valutar ale companiei vor rămâne închise între şase luni şi un an.

“Ştim că, măcar până la sfârşitul anului, clujenii nu vor mai avea probleme cu această societate. în ultima vreme practicau comisioane de 16 %”, a declarat directorul OJPC Cluj.

Podgoreanu: “Nu există Moş Crăciun”

“Daca aşa a hotărât justiţia, nu ne punem contra justiţiei. Eu am lucrat legal, a fost un abuz din partea OJPC, un exces de zel”, a declarat patronul caselor de schimb valutar, Alexandru Podgoreanu, contactat telefonic de ZIUA de Cluj.

Acesta a negat că s-ar fi angajat să restituie sumele, considerate prejudicii, celor 23 de reclamanţi şi a declarat că nu va restitui nimic. “Puteţi să le transmiteţi cititorilor că nu există Moş Crăciun”, a încheiat Podgoreanu.

sursa: ziua de cluj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: